Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/gorsentam.com/catalog/controller/blog/article.php on line 41 Akıllı Tarım

Akıllı Tarım

Akıllı Tarım

Akıllı Tarım
Bugün, tarımda inovasyon uygulamak, gelişmiş yeteneklere sahip yeni makineler satın almanın çok ötesine geçmiştir.. Tarımda; IoT, AI ve GPS gibi teknolojiler, çiftçilerin ve mühendislerin çok daha akıllı bir şekilde gıda üretmesine olanak tanımaktadır. Günümüzde tarım teknolojilerinin kullanımı gittikçe artmakta ve bu eğilim tüm dünyada endüstri standartlarını değiştirmektedir.

Örneğin, tarım robotları için dünya çapındaki pazar 2018'de 4,1 milyar dolar olarak değerlendirildi ve 2024'te 10,1 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Ek olarak, tarım sektörü en büyük ticari drone satışlarında üçüncü sırada (% 17) yer almıştır.

Yeni teknolojiler, tarım piyasasında faaliyet gösteren çiftçiler ve şirketler için sonsuz olasılıkların kapılarını açmaktadır. İşte geleneksel tarımda devrim yaratan en popüler son teknoloji akıllı çözümler:

Tarımsal Erken Uyarı
Mahsul veriminin miktarı ve kalitesi her zaman çiftçilerin ölçemeyeceği veya kontrol edemeyeceği çok sayıda faktöre bağlı olmuştur. Ancak IoT teknolojisi her şeyi değiştirmektedir. Tarlalara yerleştirilen akıllı sensörler, bir bitkinin sağlığını etkileyen sıcaklığı, nemi, zararlı stresi ve diğer önemli göstergeleri izleyebilir. Aynı zamanda, sunucu tarafı IoT platformu bu bilgileri analiz ederek çiftçilerin ihtiyaç duydukları gübre miktarını doğru bir şekilde hesaplamalarına ve gerekirse bazı önleyici tedbirler almalarına yardımcı olabilir. Bunun da ötesinde, yapay zeka tarafından desteklenen mahsul izleme sistemleri, çiftçilere verilere dayalı kararlar alma fırsatı tanır.

Akıllı Uçaklar
Akıllı uçaklar , modern tarımda birçok uygulamaya sahiptir. Örneğin, asgari düzeyde insan müdahalesi ile geniş alanlarda tarla coğrafyası, topraklar ve yetiştirilen ürünler hakkında bilgi toplayabilirler. Ek olarak, çiftçiler tarlaları daha verimli bir şekilde ilaçlama için akıllı dronlar kullanabilir: Çünkü onlar traktörlerden daha hassastırlar ve beş kata kadar daha hızlı çalışırlar.

Son olarak, akıllı insansız hava araçları, ekin tarlalarının ve çiftlik hayvanlarının genel olarak izlenmesi için harika araçlardır. Kameralar veya yakın kızılötesi ışık sensörleri ile donatılmış olarak, mahsullerdeki kritik değişiklikleri ve sorunları tespit edebilirler.

Geleceğin Tarımı
Nesnelerin İnterneti teknolojisi, diğer teknolojilerle birlikte geleneksel tarımı dönüştürmüş olsa da daha fazla gelişmeye ihtiyacı vardır. Günümüzde çoğu tarımsal işletme kısmen dijitalleştirilmiştir ve bu da çiftçilerin bazı işleri otomatikleştirmek için akıllı cihazlar kullandığı anlamına gelir. Geleceğin tarımı oldukça farklı olması bekleniyor.

5G ağı, daha güvenilir bir bağlantı, daha yüksek İnternet hızları ve ultra düşük gecikme süresi sunacaktır. Sonuç olarak, çiftçiler çok sayıda IoT ve AI destekli çözümü uygulayabilecek ve çiftliklerinin hiper bağlantılı bir sistem gibi çalışmasını sağlayabilecektir. Diğer yandan 5G'nin ortaya çıkışı yalnızca çok daha hızlı İnternet değil, aynı zamanda her yerde bulunan kapsama alanını da getirecek. Bu, uzak bölgelerde bulunan çiftliklerin bile akıllı çözümleri sonuna kadar kullanma fırsatına sahip olacağı anlamına gelmektedir.

Sonuç
Bir çiftlik, işletmesi rekabetçi bir üretim yapmak istiyorsa, daha dijital tarımı benimsemelidir. Bu nedenle, akıllı cihazlara yatırım yapmak artık tarım sektöründeki şirketler için kaçınılmazdır. IoT tabanlı çözümler, çiftliğin karını artırabilir, maliyetleri düşürebilir, ürün miktarını artırabilir ve çevresel etkiyi önemli ölçüde azaltabilir. Sizde dijital tarım ile şuan tanışmak istiyorsanız bize iletişim bölümünden ulaşın.

Bunu Paylaş:
Posted by gorsentam
Mert DEMİREL
Merhaba! Ben Ziraat Yüksek Mühendisi Mert DEMİREL, GÖRSENTAM Tarım Teknolojilerin kurucusuyum. Geleneksel tarımdan dijital tarıma geçiş sürecini kolayca gerçekleştirmeniz için burdayım.